اولین هوش‌مصنوعی مبتنی بر لینوکس و سخت‌افزار آزاد

با بهره‌گیری از اینترنت اشیاء که به طور روزافزون در حال گسترش است، خواهیم توانست با اکثر اشیاء و ابزار بزرگ و کوچک اطراف خود را به وسیله اینترنت و تراشه‌ای که در آنان قرار دارد، ارتباط برقرار کرده و آن‌ها را از هرجا که اراده کنیم،  هدایت و اداره کنیم. اینترنت اشیاء همان‌طور که همه ما می‌دانیم یک فن‌آوری نوین است که بر خلاف تصور، خارج از دره سیلیکون  و توسط شرکت‌هایی چینی، کره‌ای و ژاپنی در آسیا و در اروپا توسط نوکیا و اریکسون و … ابداع شده و به پیش می‌رود. هرچند شرکت‌هایی در ایالات متحده نیز در آن نقش دارند، اما همانند دیگر موضوعات در فاوا یکه‌تاز میدان نیستند.

حال بیایید قدرت اینترنت اشیاء را که در زندگی ما تاثیرات شگرف خواهد داشت را با مفهوم رایانش ابری که دیگر فن‌آوری نوین این روزها است ترکیب کنیم، افزون بر اینکه بستری آزاد / متن‌باز را نیز برای آن در نظر گرفته باشیم. حال اگر تمامی این موارد  و نوآوری‌ها را کنار هم جمع کنیم، با ترکیب آنان موجودی با نام مای‌کرافت «Mycroft» به وجود می‌آید که یک بستر و بن‌سازه قدرتمند برای هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء را شکل می‌دهد.

مای‌کرافت از یک سامانه پردازش زبان طبیعی در خود برخوردار است که پیش از این در واسط‌های توسعه دیگر نیز مورد استفاده قرار گرفته است که در این‌جا از یک سامانه تشخیص صدای انسان به شکلی متن‌باز بهره گرفته شده است. این بن‌سازه با بهره‌گیری از این سامانه تشخیص صدای انسانی متن‌باز / آزاد، فرامین صوتی را تشخیص داده و با پردازش صدای شما و تطبیق و انجام رایانش مورد نیاز خواهد توانست به فرامین پاسخی مناسب دهد. این بن‌سازه را می‌توان اولین دستیار صوتی و هوش‌مصنوعی متن‌باز در دنیا دانست که با کمک بستری آزاد / متن‌باز به ارائه خدمات هوش مصنوعی می‌پردازد.  این ابزار از دو برد و سخت‌افزار رزبری‌پای و اردوینو (Arduino)استفاده خواهد کرد که قدرت سخت‌افزاری آن برگفته از دو سخت‌افزار است که با رایانش ابری تلفیق شده است. این همان دلیلی است که رایانش ابری می‌تواند مفید باشد، در جایی که سخت‌افزار محلی ناتوان است پردازش ابری هزینه‌ها را کاهش داده و بازدهی را بالا خواهد برد.

مزایای مای‌کرافت در چیست؟

خوب، توسط مای‌کرافت می‌توانید به موسیقی گوش‌داده و از طریق این محصول از ابزار برخط پخش موسیقی استفاده کنید که همانند یک پخش‌کننده ابری نیز عمل می‌کند. همچنین پخش ویدئو از طریق یوتیوب و یا دسترسی به ابزارهای هوشمند دیگر از قابلیت‌های آن هستند. اینترنت اشیاء نیز به خوبی در آن بهره گرفته شده است. با استفاده از بن‌سازه آزاد/متن‌باز به‌راحتی می‌توانید اشیاء بهره‌مند از این فن‌آوری را نیز مدیریت کنید. چاپگر سه‌بعدی شما خاموش است؟ می‌توانید با این وسیله آن را روشن کنید. یا وقتی در تخت خود به خواب رفتید و حال بلند شدن از تخت را نداشتید، به راحتی و با گفتن جمله یا عبارتی خاص، لامپ‌ها خاموش خواهند شد و شما به راحتی به خواب خواهید رفت.

در صفحه کیک‌استارتر (Kickstarter) مرتبط با این پروژه، آمده که «در آخر به این شکل است، هرگاه چیزی به اینترنت متصل شود، مای‌کرافت قادر است آن را هدایت کند.»

artificial-intelligence-ubuntu-mycroft-2مای‌کرافت بن‌سازه یا بستر (Platform) آزاد /متن‌بازی است که با استفاده سخت‌افزار و نرم‌افزار آزاد می‌تواند به کاربران و جامعه آزاد / متن‌باز این قابلیت را بدهد که با بهره‌گیری از تحقیق و توسعه این پروژه دیگر پروژه‌ها را نیز مهیا و آماده کنند و از این ابزار مخصوصا واسط صوتی برای توسعه سیستم‌عامل و بن‌سازه آزاد فعلی استفاده کنند که باعث بهبود در نحوه استفاده از آنان می‌شود. این موضوع باعث می‌شود که نرم‌افزارهای آزاد بیش از پیش به زندگی واقعی مردم نزدیک شده و بتوانند از محصولات آزاد و متن‌باز / آزاد در محصولات خود استفاده کنند و تاثیر بیشتری در زندگی آنان داشته باشد.

از منظر سخت‌افزار آزاد، مادامی که این محصول از برد رزبری‌پای نسخه دوم و نمایشگر ساخت قدرت گرفته توسط «Arduino» برای نمایش تصاویر بهره می‌برد، آموزش و راهنمای فراوانی در اینترنت برای یادگیری و دست‌کاری در مای‌کرافت وجود دارد. همانطور که در مقاله سخت‌افزار آزاد هم به آن اشاراتی داشتیم.  حال از منظر استفاده از آن در دنیای واقعی در حال حاضر و اینکه محصول در چه مرحله‌ای قرار دارد به موضوع خواهیم پرداخت. این محصول در حال حاضر به لطف استفاده از سخت‌افزار آزاد و قدرت جامعه چیزی در حدود ۱۲۹ دلار در هر واحد هزینه در بر دارد. یعنی هر کدام برای تولید حدودا ۳۳۷۰ٰ۰۰ تومان هزینه خواهد داشت. این محصول از یک رابط برنامه‌نویسی متن‌باز، برای گرفتن خروجی و دادن پاسخ و ایجاد خروجی برخوردار است. همچنین بار پردازشی با استفاده از برخی رابط‌های برنامه‌نویسی بر مبنای پردازش ابری انجام می‌شود که هزینه ساخت آن را پایین آورده است.

artificial-intelligence-ubuntu-mycroft-1

با این حال همکاری این پروژه با دنیای آزاد /متن‌باز در این موارد ختم نشده است و این پروژه قرار است از توزیع اوبونتو نیز استفاده کند. در این صورت از ویرایش «Snappy Core» این توزیع استفاده خواهد شد. با این همکاری با شرکت کنونیکال، مای‌کرفات قصد دارد به جرگه شرکت‌های فعال در موضوع رایانش ابری و اینترنت اشیاء وارد شود.

اطلاعات بیشتر درمورد این محصول را می‌توانید ازصفحه کیک‌استارتر آن دریافت کنید. در آخر نظر شما در این مورد چیست؟ آیا پردازش ابری و اینترنت اشیاء بر حریم خصوصی اثرگذار است و برای آن خطرناک است؟ یا مانند هر فن‌آوری دیگر دارای دو بعد مثبت و منفی است که فراخور استفاده از آن می تواند مفید یا مضر باشد؟ نظرات خود را در قسمت نظرات این نوشته با ما در میان بگزارید.

منبع: fossbytes

وردپرس › خطا

یک خطای مهم در وب سایت شما رخ داده است.

دربارهٔ اشکال‌زدایی در وردپرس بیشتر بدانید.