چرا کاربران اوبونتو بیشتر از دیگر توزیع‌هاست

توزیع اوبونتو پراستفاده‌ترین توزیعی است که در حال حاضر توسط کاربران استفاده می‌شود؛ هم به عنوان یک توزیع رومیزی و هم به عنوان سیستم‌عاملی برای رایانش ابری که کاربران بیشتری را جذب خود کرده است. در این نوشته قصد داریم تا دلایل برتری اوبونتو در تعداد کاربران این توزیع را بررسی کنیم و بفهمیم چرا این‌گونه است.

این موضوع را نمی‌توان بدون آنکه به مارک شاتلورث «Mark Shuttleworth» اشاره داشته باشیم؛ بیان کرده و دلیل موفقیت اوبونتو را بررسی کنیم. تصور کنید که از همان پیدایش این توزیع، فردی با نام مارک شاتلورث وجود نداشت که هزینه و سرمایه ای که در این پروژه تزریق کرد را تزریق کند. شاتلورث امروز نیز فردی پولدار به حساب می‌آید؛ آن هم بعد از اینکه سرمایه‌گذاری زیادی در کنونیکال و اوبونتو انجام داده است. با این وجود بخش رومیزی اوبونتو درآمد خاص و یا سودی را برای این شرکت در بر ندارد و اکثر در آمد این شرکت از دیگر شاخه‌های آن به دست می‌آید. برای نمونه ویرایش اوبونتو برای کارساز وب یا رایانش ابری درآمد بیشتری را نصیب کنونیکال کرده اند.

top-five-reasons-why-ubuntu-is-the-most-used-linux-os-491064-2

کنونیکال شرکتی است که اکثراً این شرکت را با نام توزیع اوبونتو می‌شناسند؛ شرکتی که اوبونتو را پشتیبانی می‌کند؛ تنها به پشتیبانی این توزیع مشغول نیست و فعالیت‌های این شرکت به موارد مختلفی از فعالیت‌های گوناگون تقسیم می‌شود که یکی از این فعالیت‌ها پشتیبانی و عرضه نسخه‌های توزیع گنو/لینوکس اوبونتو است. مانند پروژه اوبونتو برای گوشی‌های هوشمند که چندی پیش مدیران از کنونیکال خداحافظی کرد یا پروژه‌های مرتبط با ویرایش کارساز وب و پردازش ابری که در آمد اصلی این شرکت را تامین می‌کنند. فعالیت دیگر این شرکت در حوزه اینترنت اشیاء است که قرار است با همکاری با مای‌کرافت شاهد، دستیار صوتی هوشمند آزاد / متن‌باز نیز باشیم. همچنین فن‌آوریهایی نوین متن‌باز و آزادی چون کارساز نمایشگر میز «MIR» و اسنپی «Snappy» که از ساختاری قدرتمند برخوردار هستند.  بنابراین می‌توان گفت دست آن‌ها حتی برای سال‌های بعدی نیز پر است.

۱− اوبونتو تقریباً همه‌جا هست

یکی از دلایلی که باعث شده است کاربران سیستم‌عامل مایکروسافت یعنی ویندوز بیشتر از سایر سیستم‌عامل‌ها باشد را می‌توان به از پیش نصب بودن این سیستم‌عامل در اکثر محصولات سخت‌افزاری مانند رایانه‌های کیفی و برخی رایانه‌های همه‌کاره «All-in-one» دانست. کاربران زیادی وجود ندارند که خودشان از ابتدا سیستم پاک را خریداری کنند و خودشان سیستم‌عامل ویندوز را بر آن نصب کنند؛ بلکه آنان از ابتدا با همان سیستم‌عاملی که به صورت پیش‌فرض نصب است باقی می‌مانند که به صورت پیش‌فرض در اکثر رایانه‌های کیفی و رایانه‌های دیگر، سیستم‌عامل ویندوز نصب است.
حال چه دوست داشته باشیم یا نه؛ کنونیکال نیز چنین کاری را برای سیستم‌عامل اوبونتو انجام می‌دهد. به شکلی که این توزیع از سیستم عامل گنو/لینوکس در محصولات برخی شرکت‌ها مانند شرکت آی‌بی‌ام و دل به صورت پیش‌فرض نصب بوده و همراه آنان به صورت پیش‌فرض عرضه می‌شود. همچنین برخی شرکت‌های کوچک نیز همانند سیستم۷۶ «System76» به عرضه محصولات با استفاده از سیستم‌عامل گنو/لینوکس توزیع اوبونتو به صورت انحصاری، محصولات خود را عرضه می‌کنند که کاربران خاص خود را نیز دارند.

۲− اوبونتو بهتر پشتیبانی می‌شود

بدون در نظر گرفتن اوبونتو، توزیع‌های زیادی وجود ندارند که از ویژگی پشتیبانی بلند مدت به شکلی که در اوبونتو وجود دارند برخوردار باشند. اکثر آنان از یک پشتیبانی کوتاه مدت برخوردار هستند؛ چیزی در حدود یک یا دو سال که پشتیبانی آنان از توزیع خود را به موارد کمتری محدود می‌سازند.  با این حال پشتیبانی از اوبونتو در نسخه‌های با پشتیبانی بلند مدت در حدود ۵ سال است که استفاده از آن را برای برخی کاربران تجاری و حتی حرفه‌ای خانگی مناسب‌تر کرده است. این کار واقعا سخت‌تر از آن چیزی است که شما تصور می‌کنید و به منابع بیشتر مالی و انسانی نیاز خواهد داشت تا به نوشتن وصله‌های مختلف و رفع ایراد از پروژه‌ها و بسته‌های نرم‌افزاری بپردازند. با این حال صرف چنین هزینه‌ای برای اکثر توزیع‌های غیرانتفاعی امروزی ممکن نیست و قادر به عرضه چنین ویرایشی از محصول خود نیستند.
این موضوع بسیار پیچیده‌تر از ارتقاء بسته‌های نرم‌افزاری در بازه‌ای زمانی خاص است؛ برخی از نرم‌افزارها در اوبونتو توسط خود کنونیکال توسعه داده شده‌اند؛ برخی محصولات دیگر نیز مانند ناتیلوس «Nautilus» توسط اوبونتو تغییراتی داشته‌اند. حال تصور کنید که از آن تا ۵ سال پشتیبانی شود و فرآیند رفع ایراد و بسته‌بندی را تا آن زمان پیگیری شود.

۳− اوبونتو پایدار است

برخی کاربران وجود دارند که معتقدند اوبونتو در هنگام استفاده مرتب از کار می‌افتد و از پایداری کافی برخوردار نیست؛ با این وجود این کاربران خیلی زیاد نیستند. در حقیقت برای اکثر کاربران اوبونتو ، این توزیع به خوبی کار می‌کند و این به دلیل دست‌کاری و رفع ایرادت است که در طی فرآیند پشتیبانی از یک نسخه بر روی اوبونتو انجام می‌شود و باعث افزایش پایداری آن می‌شود. این واقعیت که هر نرم‌افزار جدیدی در چرخه توسعه هر نسخه از اوبونتو در یک نسخه استفاده نمی‌شود به پایداری بیشتر این توزیع کمک کرده است.
وادار کردن اوبونتو برای اینکه از کار بیفتد، کار آسانی نیست؛ همچنین این حقیقت که اربران اوبونتو بیش از سایر توزیع‌های گنو/لینوکس هستند؛ باعث می‌شود کسانی که این توزیع را حتی در نسخه آزمایش می‌آزمایند بیشتر شود و کنونیکال بهتر بتواند ایرادی را رفع کند زیرا اشکالات بیشتری به آنان گزارش می‌شود. همچنین اگر دچار مشکلی شوید کاربران بیشتری در سطح اینترنت و یا انجمن‌های کاربران و آی‌آر‌سی «IRC» برای کمک به شما حضور دارند.

۴− استفاده از آن آسان است

یونیتی را شاید توان یک انتخاب محبوب در بین کاربران گنو/لینوکس دانست؛ با این وجود برای امور روزمره کاربران کارایی خوبی دارد. این میز کار برای استفاده و انتخاب گزینه‌ها بسیار ساده است و به راحتی حتی اگر از سیستم‌عامل ویندوز به سمت این توزیع آمده باشید نیز مشکلی با آن نخواهید داشت و به راحتی خواهید توانست کارهای خود را در آن انجام دهید.
همچنین برخلاف تصور عموم که یونیتی را با قابلیت دست‌کاری و سفارشی‌سازی کم می‌دانند؛ باید متذکر شوم که این میز کار با استفاده از ابزار درونی و یا شخص ثالث به‌راحتی قابل دستکاری و تنظیم است و می‌توان اکثر نکات در آن به غیر از تغییر مکان نوار بالا و سمت چپ، را تغییر داد. (همچنین بخوانید: ۱۱ ابزار مفید برای اوبونتو)

۵− انتشار دقیق نسخه‌ها

هر نسخه از اوبونتو تقریبا به صورت دقیق و منظم در بازه‌ها و برنامه زمانی مشخص منتشر می‌شوند. یعنی هر نسخه بر تطبیق برنامه زمانی و تاریخ که تعیین شده است منتشر خواهد شد و اگر تاخیری نیز رخ دهد به اطلاع خواهد رسید. این موضوع هم برای نسخه‌های عادی و پشتیبانی از آنان و هم برای نسخه‌های با پشتیبانی بلند مدت نیز صادق است و همهٔ نسخه‌های اوبونتو سر وقت منتشر شده‌اند. این موضوع را می‌توان به عنوان دلیلی دانست که نشان می‌دهد تیم کنونیکال برای پشتیبانی و عرضه این توزیع تا چه حد در کار خود جدی هستند.
برخی از شما ممکن است با نکات مطرح شده بالا موافق نباشید که کاملاً هم طبیعی است؛ همچنین ممکن است برخی از این نکات نظر شخصی نگارنده باشند که این موضوع نیز کاملاً طبیعی است؛ و ممکن است هر شخص نظر خود را در مورد موضوعی خاص داشته باشد و نظرات ممکن است کاملاً متفاوت باشند. همچنین ممکن است شما توزیع‌های دیگری چون دبیان، فدورا یا … را بر اوبونتو ترجیح دهید؛ با این وجود در این مقاله به برتر بودن اوبونتو نتیجه گیری نکردیم و تلاش کرده‌ایم تا درک کنیم به چه علت اوبونتو در جذب کاربران (حرفه‌ای و تازه‌وارد) موفق‌تر بوده است. همین موضوع نیز باعث زیبایی مفهوم نرم‌افزار آزاد گشته است جایی که قدرت حق انتخاب برای کاربران باعث شده است بتوانند توزیع خود را برگزیده و از آن لذت ببرند.

منبع: softpedia

وردپرس › خطا

یک خطای مهم در وب سایت شما رخ داده است.

دربارهٔ اشکال‌زدایی در وردپرس بیشتر بدانید.