سه رایانک و رایانهٔ ترکیبی برتر از ابتدای پیدایش اندروید

رایانه‌های ترکیبی که همچون یک رایانک «تبلت» دارای صفحه نمایش لمسی و قابلیت حمل بالا برخوردار هستند، رایانه‌های جدیدی هستند که قصد دارند ابزاری و امکانی را فراهم کنند تا  همان کارهای ساده‌ای که در رایانه‌ٔ کیفی «لپ‌تاپ» انجام می‌دهید را در یک رایانک با ابعادی کوچک  نیز قادر به انجام باشید. همچنین اپل نیز که خود اولین رایانک را عرضه کرده، اخیراً محصول جدیدی را عرضه کرده است که صفحه نمایش آن ۱۲٫۹ دهم اینچ ابعاد دارد. با این حال تولیدکنندگان ابزار اندروید نیز ممکن است رایانک و رایانه‌های ترکیبی بیشتری را با استفاده از این سیستم‌عامل عرضه کنند، همان‌طور که مایکروسافت نیز ارائه محصولات را در سرفیس و سرفیس‌پرو آغاز کرده بود. با این حال به همان صورتی که این محصولات در بازار عرضه می‌شوند، رقابت بین این محصولات نیز در حال افزایش است،  در رقابت با این محصولات اوبونتو و سیستم‌عامل‌های آزاد نیز می‌توانند نقش مهمی را بر عده بگیرند. با این وجود برای بررسی موارد موفق در گذشته که از سیستم‌عامل اندروید عرضه شدند، نگاهی به سه رایانک و رایانهٔ ترکیبی برتر و جالب بهره‌مند از سیستم‌عامل اندروید در تاریخ سیستم‌عامل اندروید می‌اندازیم و آنان را به صورت اجمالی  را بررسی خواهیم کرد.

۱) رایانک اول سامسونگ Samsung Galaxy-Android 2.3

front22رایانک اولیه و اصلی شرکت سامسونگ در حدود ۷ اینچ ابعاد نمایشگرش بود و اندازه‌ٔ کوچکی داشت. با این حال این محصول را می‌توان اولین صلاح اندروید در این زمینه دانست که قبل از آنکه گوگل به صورت جدّی وارد این زمینه شود، از جانب سامسونگ ارائه شد و توانست توجه کاربران را به سمت خود جلب کند، این محصول با وجود اینکه ۷ اینچی بود امّا از ابعادی کم و وزن پایینی برخوردار بود که باعث می شد به راحتی در دست جا بگیرد. این محصول که در میانه سال ۲۰۱۱ می‌توانست اندروید را به خوبی اجرا کند، از اندروید ۲٫۳ استفاده می‌کرد که یکی از وسایل اندروید محبوب در تاریخ سیستم‌عامل گوگل اندروید به حساب می‌آید و هنوز هم کاربران خود را دارد.  این محصول از اینترنت نسل سوم پشتیبانی می‌کرد، با این حال کمی از آیپد سنگین‌تر بود و وزنی معادل ۳۷۵ گرم داشت.  این محصول مانند محصولات سامسونگ در آن زمان از پلاستیک برای ساخت بدنه‌اش استفاده شده بود. نسخهٔ ۸ اینچی آن نیز زیبایی دو چندانی به آن بخشیده بود با این وجود در برابر رایانک‌های عرضه شده توسط اپل، موتورولا و دیگران که ۱۰ اینچی بودند، باز هم کوچک به نظر می‌رسید. با این حال این محصول شروع خوبی برای عرضه رایانک با استفاده از سیستم‌عامل گوگل بود.

۲)  رایانک ۱۰ اینچی موتورولا  Motorola Xoom

رایانک ۱۰ اینچی موتورولا از نمایشگر ۱۰ اینچی استفاده می‌کرد که اندازهٔ بزرگی برای یک رایانک در آن زمان محسوب می‌شد. این محصول از نسخهٔ ۳/۰ اندروید شانه عسلی استفاده می‌کرد که نسخهٔ مخصوص رایانک‌ها برای سسیستم‌عامل اندروید به حساب می‌آمد. این محصول از دو دوربین استفاده می‌کرد، یکی برای پشت دستگاه و دومی برای جلو دستگاه که کیفیت متوسط داشتند. نسبت تصویر اچ‌دی و چگالی تصویر مناسب این رایانک باعث شده بود تا تماشای ویدئو و یا تماس ویدئویی در این دستگاه بسیار رضایت بخش و مناسب باشد. این رایانک اولین رایانک عرضه شده با سیستم‌عامل گوگل اندروید نیست، امّا اولین رایانک است که توانست از نسل چهارم اینترنت در اپراتور آمریکایی ورایزن پشتیبانی داشته باشد.

Overclock-Motorola-Xoom

۳)  رایانه‌ای ترکیبی از طرف شرکت ایسوس ASUS Eee PC Tablet PC

asus-eee-pad-tf101-10-1-inch-android-3-2-honeycomb-tablet-pc-with-2-cameras-32gb-09در نمایشگاه CES، ایسوس محصولات جدیدی از رایانک‌های خود را در این نمایشگاه عرضه کرد که یکی از آن‌ها با هدف استفاده برای تولید محتوا ارائه شده بود. یکی از بهترین و هیجان‌انگیزترین محصولی که ارائه شد را می‌توان Eee Pad Transformer، یک رایانک ۱۰ اینچی که از تراشه گرافیکی و پردازنده ساخت شرکت انویدیا «NVIDIA» یعنی تگرا «Tegra» قدرت می‌گرفت، به حساب آورد که این پردازنده قدرت بالایی داشت و به راحتی می‌توانست سیستم‌عامل محبوب اندروید ۳/۰ شانه عسلی را اجرا کند. یکی از ابداعات و خلاقانه‌ترین نکات در مورد این رایانک را می‌توان عرضه یک صفحه‌کلید خارجی و فیزیکی به شکل یک رایانهٔ کیفی «لپ‌تاپ» دانست که باعث می‌شد، کاربرانی که به تولید محتوا مشغول هستند در استفاده از این رایانک راحت‌تر باشند. در داخل این صفحه‌کلید یک باتری نیز وجود داشت که باعث افزایش طول عمر باتری خود رایانک نیز می‌شد و طول عمر روشن ماند دستگاه با باطری را به ۱۶ ساعت افزایش داده بود. همچنین ایسوس از محصول دیگری نیز برخوردار بود که از اندروید ۲/۲ استفاده کرده و هنگامی که رایانک به داک «Dock» متصل بود به حالت رایانهٔ کیفی تبدیل می‌شد. [چیزی که بعداً در سرفیس یا سیستم‌عامل مایکروسافت ویندوز ۱۰ نیز افزوده شد.]

رایانه‌های ترکیبی «تبلت-پی‌سی» موضوع جدیدی به حساب می‌آیند که به صورت گسترده در حال پیشرفت بوده و به وسایلی محبوب برای عموم کاربران تبدیل شده‌اند. فرقی نمی‌کند طرفدار کدام سیستم‌عامل یا نمانام «برند» باشید، برای هر یک از سیستم‌عامل‌ها رایانه‌ٔ ترکیبی عرضه شده و کاربران به راحتی می‌توانند از آنان استفاده کنند، افزون بر اینکه با قابلیت همگرایی در محصولات کنونیکال و میزکار کی‌دی‌ای وارد عصر جدید از پشتیبانی از این رایانه‌ها شده و شاهد وجود چنین وسایلی برای استفاده توسط گنو/لینوکس نیز خواهیم بود. بنابر این استفاده از گنو/لینوکس در رایانه‌های ترکیبی که از سیستم‌عامل ویندوز و اندروید استفاده می‌کنند، روز به روز آسان تر خواهد شد.

منبع: googling.co