شهر مونیخ به مشارکتکننده بزرگی در نرمافزارهای آزاد و متنباز تبدیل شدهاست. آنها مرتباً ایرادات را برای توسعهدهندگان ارسال میکنند؛ برخی مشکلات را حل کرده و برای هر یک از آنان راهحلی را پیدا کرده و برای عموم به اشتراک میگزارند. در جدیدترین اقدام که در ماه اوت رخ داده است؛ این شهر دستآوردهای خود را در این زمینه با جامعه کاربران و توسعهدهندگان توزیع محبوب دبیان به اشتراک گذاشتند.
تعداد زیادی از فعالین فاوا در این شهر در همایش دبکانف «Debconf» شرکت داشتند؛ دبکانف همایشی است که برای گردهمایی طرفداران، توسعه دهندگان و جامعه دبیان شکل گرفته و همایش اخیر آنان نیز در شهر هایدلبرگ برگزار شد. آنها در مورد شیوه و روشهایی که بر روی آن کار کردهاند مطالبی را مطرح کردند و تجارب و دستآوردهای خود را در انتقال ۱۷۰ٰ۱۸ ایستگاه کاری و رایانه به لینوکس را نیز با دیگران به اشتراک گذاشتند.
این شهر، گوسا «Gosa» را که یک راهحل مبتنی بر وب برای مدیریت حسابهای کاربری، گروهها، کارسازها و ایستگاههای کاری است را با خدمات اطلاعات شاخههای توزیع شده «LDAP» ترکیب کرده اند. و از طریق نصاب خودکار کامل «FAI»، بهروزرسانی نرمافزار و راهحلهایی جدید را در ایستگاههای کاری در دسترس قرار دادهاند. این موضوع در بیش از ۵۰ اداره در سطح این شهر گسترش یافته است.
مونیخ از پنجمین نسخه از توزیع مبتنی بر گنو/لینوکس خود با نام لیموکس «Limux» که مبتنی بر توزیع کوبونتو «Kubuntu» است و با مرورگر موزیلا فایرفاکس «Mozilla Firefox» و نرمافزار مدیریت رایانامه موزیلا تاندربیرد «Mozilla Thunderbird» و لیبرهآفیس «LibreOffice» همراه است استفاده میکند. همچنین از نرمافزار اختصاصی این شهر یعنی وولماکس «Wollmux» نیز با این توزیع عرضه شده و در تمامی ایستگاههای کاری و برای الگوی نوشتار استفاده میشود این نرمافزار توسط شرکت «management solution» ایجاد شده است.
«چرخه توسعه طولانی است»، این را جانمارک گلوگووسکی «Jan-Marek Glogowski,» مطرح میکند؛ یکی از اعضای توسعهدهندگان گنو/لینوکس در این شهر است. یکی از دلایل ای است که رایانههایی که در این شهر استفاده میشوند دارای سختافزار گوناگونی هستند. برخی از آنان ممکن است در ۲۰ سال قبل خریداری شده باشند که گروه فاوا در شهر باید از آنان نیز پشتیبانی کند. با این حال شهر هنوز هم به خرید رایانههای جدید اقدام میکند؛ گلوگووسکی معتقد است که «در این شهر ۱۸۰ٰ۰۰ رایانه وجود دارد، و با این آمار میتوانید تصور کنید در هر روز چند رایانه ممکن است دچار مشکل شوند. این همان دلیلی است که باعث شده است نیمی از زمان خود را صرف برطرف کردن مشکلات سختافزاری کنیم.»
او و همکارانش از مجموعه ابزار «DAK» استفاده میکنند؛ ابزاری که از ابزارهای مختلفی تشکیل شده و برای مدیریت بستههای نرمافزاری و مخازن آنان استفاده میشود. این شهر امید دارد بتواند گستره وسیعی از ویژگی های جدید را برای استفاده به سورس پروژه دبیان ارسال کرده و در این توزیع آزاد مشارکت بیشتری داشته باشند. در حال حاضر یک کارآموز و دانشجوی علوم رایانه در تلاش است تا تغییرات مونیخ را نیز به دبیان بیفزاید.
همچنین در تلاش مشابه، مونیخ در هزاران پروژه آزاد / متنباز مشارکت داشته است؛ که اکثر آنان توسط ارایهدهندگان خدمات برون سپاری شده انجام شده است. برای نمونه گلوگووسکی ۹۶ وصله امنیتی برای لیبرهآفیس نوشته است که تمامی آنها در جدیترین نسخههای این نرمافزار در دسترس هستند. شهر مونیخ به تنهایی ۳۰۰ وصله برای لیبرهآفیس ارائه کرده است که در نسخه اخیر مورد استفاده در این شهر یعنی نسخه ۴٫۱ که در این شهر استفاده میشود؛ اعمال شده است. گفتنی است این وصلههای نرمافزاری برای کاربران دیگر که از لیبرهآفیس نیز اعمال شده است و مختص به این شهر نیست.
پیوستها:
ارائه صورت گرفته توسط این شهر در دبکانف «PDF»
ویدئوی ارائه آنان در دبکانف «WebM»
منبع: joinup.ec.europa.eu